Your search results

Kako provesti letnji raspust?

Posted by kampovi2019 on June 17, 2019
| Blog
| 0

Srećan raspust! Bliži nam se i zvanično leto, za koji dan. Svi već sada razmišljamo gde ćemo na letovanje. Isto tako, mislimo i o tome šta će naša deca raditi tokom dugačkog letnjeg raspusta. Decu, svakako, treba usmeriti da aktivno provedu raspust, čak i kada će ceo raspust provesti kod kuće. Potrebna im je fizička aktivnost, druženje sa vršnjacima, ali i odmor uma i tela, u svakom smislu.

Ukoliko ste se kao porodica dogovorili da dete ove godine upišete na neki od mnogobrojnih kampova iz ponude na našem sajtu, onda verujemo da će dete provesti deo letnjeg raspusta   n e z a b o r a v n o!

Uz druženje, opuštenu usmerenu igru, na svežem vazduhu, vaše dete će dugo pamtiti svoj boravak u kampu.

Kampovi za decu u Srbiji popularni su godinama unazad i sve više raste interesovanje za njih. Ako ne znate, postoje kampovi koji se organizuju u okviru gradova, gde deca provode po nekoliko sati u organizaciji kampa i prostoru koji je zamišljen da se kamp održi, a popodne idu kući i spavaju kod kuće, da bi sutra opet došli na kamp i tako nekoliko dana koliko je već zamišljen taj kamp. Ti kampovi se nazivaju dnevni kampovi i sve više škola jezika i sportskih klubova organizuju takve kampove. Pored toga, postoje i višednevni kampovi (koje svi i vezuju za pojam kampa), gde deca odlaze od kuće, u grupi druge prijavljene dece i pratnji organizatora kampa, gde kvalitetno provode vreme uz aktivnosti predviđene za taj kamp, ali i spoznaju život u kolektivu, osamostaljuju se i razvijaju timski duh.

 

U nastavku vam donosimo tekst sa popularnog portala RODITELJ SRBIJA i delimo sa vama njihove predloge za raspust:

Šta sa decom za raspust?

Zajednički izleti mogu biti edukativni za decu, a ujedno su zabavni i roditeljima i deci. Eto ideje za vikende. Boravak u prirodi uvek donosi dobro raspoloženje.

Letnji raspust je vreme da se okušate u mnogim društvenim igrama i sportskim aktivnostima. Na taj način će svako zajednički provedeno popodne biti ispunjeno i kreativno. Svi znamo kakav smeh i žagor zavladaju kada deca pobeđuju roditelje u društvenim ili sportskim igrama.

Ukoliko niste u mogućnosti da idete na godišnji odmor ili omogućite deci odlazak na more, dobro bi bilo da se raspitate postoje li kakve organizovane aktivnosti ili radionice za decu u koje ih možete uključiti. Često su takve radionice besplatne i sprovode se u većini gradova.

Boravak na bazenima i kupalištima je odlična zabava za čitavu porodicu. Ujedno, to je prilika za boravak na suncu i plivanje.

Vožnja bicikla ili rolera može biti pravo uživanje za celu porodicu.

Za one koji ostaju u Beogradu i raspust im je predugačak odlično rešenje predstavljaju gradski produženi boravci, koji su privatni i plaćaju se, ali je detetu organozovan čitav dan, u radionicama, obilascima, izradama razlićitih tematskih sadržaja, kupanju ( neki imaju bazene). U ovakvim boravcima, roditelji nisu u obavezi dete upisivati u trajanju od čitavog meseca, već može i po nekoliko dana, ili po želji.

Pored ovakvih boravaka, postoje i kampovi za decu, koji su takođe veoma zanimljiv izbor, zbog upotpunjenosti dana, i raznih sportskih aktivnosti.

Beograd

U Beogradu je aktuelan i radi tokom cele godine Muzej iluzija, prema atraktivnoj svetskoj franšizi. Fascinantni svet iluzija napravljen je tako da poljulja poverenje u čula i zabavi um. Otvoren je za posetioce Narodni Muzej, a Muzej Vuka i Dositeja takođe je uvek popularan za obilazak dece. Ada Ciganlija je uvek aktuelna i puna dešavanja tokom leta. Javni akvarijum i tropikarijum Beograd je mesto koje sa decom ne smete zaobići.

Sekretarijat za sport i omladinu pripremio je bogat sportski i edukativni program za sve mlade koji preko leta ostanu u Beogradu.

Besplatni programi za mlade ( podela završena)

Na našem portalu uvek pratite rubriku DEŠAVANJA, koja se tiče svih trenutnih aktualnih dešavanja u gradu, kao što su radionice, predstave, kao i objavu svih aktuelnih filmova.

Svakog dana tokom leta u 19:30 časova možete gledati pozorišne predstave za decu. Organizator je Teatar na Savi, čije predstave tokom leta objavljujemo iz nedelje u nedelju. Veliki broj pozorišnih predstava sa najpoznatijim dečijim junacima. Za sve ostale događaje ćemo vas blagovremeno obaveštavati.

Novi Sad

Obrazovne programe možete birati na Novosadskom dečijem letu

Preuzeto sa: http://roditeljsrbija.com/sta-sa-decom-za-raspust/2/

 

Iskoristite letnji raspust i doživite nezaboravnu letnju avanturu!

Compare Listings